Duminica dinaintea Naşterii Domnului la Catedrala mitropolitană

În Duminica dinaintea Naşterii Domnului, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană din Timişoara

În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diac. Daniel Hlodec, numit pe seama parohiei Iecea Mică, din cadrul Protopopiatului Sânnicolau Mare. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Ierarhul a subliniat înţelesurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice de la Matei 1, 1-25, ce prezintă genealogia Mântuitorului Iisus Hristos. În acest sens, Preasfinţitul Paisie a arătat că Evanghelia duminicii dinaintea Naşterii Domnului exprimă  aşteptarea de-a lungul generaţiilor şi pregătirea oamenilor pentru venirea în lume a Mântuitorului Iisus Hristos şi întruparea Sa din Pururea Fecioară Maria.

În finalul slujbei, copiii de la Grădiniţa Ortodoxă “Troiţa” şi Şcoala Ortodoxă “ Sfântul Antim Ivireanul” din Timişoara au susţinut un frumos recital de colinde în prezenţa a numeroşi credincioşi timişoreni. Răspunsurile liturgice au fost date alternativ de Corul Catedralei mitropolitane şi grupul coral “ Theophoros ” al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Comments are closed.