Duminica Ortodoxiei în parohia Timişoara – Iosefin

În Duminica Ortodoxiei, 8 martie 2009, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae al Banatului, Sfânta Liturghie în biserica parohiei Iosefin din Timişoara.

Soborul de preoţi slujitori ai acestei parohii l-a întâmpinat pe ierarh la orele 9.45, alături de credincioşii prezenţi.

În cadrul dumnezeieştii Liturghii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine numeroşi credincioşi şi copii. Teologul Constantin Diboş a fost hirotonit dicaon.

P.On. Părinte Ionel Popescu a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane pe care ierarhii o adresează fiilor Bisericii în această duminică, prima din Postul Mare.

Tot în această duminică a început colecta pentru Fondul Central Misionar. Anul trecut Biserica Ortodoxă Română a folosit pentru activitatea social-caritativă peste 9 milioane de euro, astfel încât 2,5% din polulaţia ţării a beneficiat de ajutorul bisericii.

În încheierea dumnezeieştii Liturghii, Prea Sfinţia Sa Paisie a adresat celor prezenţi în biserică rugămintea de a ajuta Fundaţia Filantropia Timişoara, prin completarea formularului 230, prin care 2% din impozitul pe venit luat de Stat pe anul 2008, să se îndrepte către activităţile social-caritative ale Fundaţiei Filantropia. Aceste declaraţii trebuiesc depuse la Administraţia Financiară până la termenul legal.

La final, Prea Sfinţia Sa a adresat credincioşilor un scurt cuvânt, cerându-i lui Dumnezeu “să ne binecuvânteze şi în această Duminică a Ortodoxiei; să rămânem tari în credinţă, iar voinţa noastră, după cum spunea Sfântul Pimen cel Mare, să o punem în lucrare înaintea Lui Dumnezeu, pentru ca voinţa noastră să devină convergentă cu voinţa Lui Dumnezeu şi nu un zid care să ne separe de Dumnezeu.”

Leave a Reply