Duminica Sfintei Cruci prăznuită la Catedrala mitropolitană din Timişoara

       Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit  astăzi, 18 martie 2012, în Duminica Sfintei Cruci, la Catedrala mitropolitană “Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara.   Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa a mii de credincioşi timişoreni. Cu prilejul prăznuirii Sfintei Cruci în Duminica a III-a din Postului Mare, Sfânta Cruce a fost scoasă din Sf. Altar şi pusă în mijlocul bisericii pentru închinare, fiind frumos împodobotă cu flori şi ramuri de busuioc, arătând prin aceasta că este ”floare, care a înflorit mântuirea noastră”.

 În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe arhidiaconul Marius Patriciu Covaci, numit pe seama catedralei mitropolitane. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a evidenţiat înţelesurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice de la Marcu 8, 34-38; 9,1, explicând totodată, semnificaţia şi puterea mântuitoare a Crucii.

 În finalul slujbei Ierarhul a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei mitropolitane, condus de Pr. Dan Dragomir.

Comments are closed.