Duminica Vameşului şi Fariseului la parohia Timişoara – Cetate

Duminică, 8 februarie 2009, Prea Sfinţia Sa Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit, din încredinţarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae al Banatului, în biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a parohiei Timişoara – Cetate.

Ierarhul a fost întâmpinat la ora 9,30 de către P.On. părinţi dr. Ionel Popescu – consilier bisericesc, şi dr. Ioan Bude – protopopul Timişoarei, împreună cu preotul paroh Marcel Vlaicu şi ceilalţi preoţi împreună slujitori ai parohiei şi alţi clerici invitaţi.

Vizita Prea Sfinţiei Sale a coincis cu începutul perioadei Triodului din cursul anului bisericesc, perioadă care cuprinde în special săptămânile de dinainte postului Paştilor şi postul în sine.

În cadrul Sfintei Liturghii P.C. diacon Mihai Romilă a fost hirotonit întru preot şi i s-a acordat şi hirotesia de duhovnic. Numeroşi credincioşi, mai ales copii, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Prea Sfinţia Sa care a vorbit despre smerenie ca aducere aminte a păcatelor, a greşelilor ce neîncetat le săvârşim înaintea lui Dumnezeu. Fericit e omul care îşi cunoaşte slăbiciunea; a ne recunoaşte slabi şi neputincioşi înseamnă a-l gândi şi mărturisi pe Dumnezeu ca Stăpân Atotputernic şi Tată, întotdeauna grabnic ajutător. “Cel care nu-şi recunoaşte slăbiciunea, alungă de la el smerenia”, spune Sfântul Isac Sirul.

În încheierea Sfintei Liturghii preotul paroh Marcel Vlaicu a mulţumit Prea Sfinţiei Sale pentru vizita făcută şi a rugat pe Prea Sfinţia Sa să transmită Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Bănăţene, Înalt Prea Sfinţia Sa dr. Nicolae, urările de bine ale preoţilor şi credincioşilor din această parohie şi mulţumiri pentru arhipăstoreasca purtare de grijă.

Leave a Reply