Marți, 17 decembrie, în cea de-a doua zi din cadrul programului educațional ,Școala Altfel”, elevii de la clasele de teologie ale Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, coordonați de diac. prof. dr. Răzvan Emanuel Fibișan și pr. prof. dr. Alexandru Dan Adam, au vizitat sediul Facultății de Teologie, aducând vestea Nașterii Domnului părinților profesori și studenților timișoreni.
Aceștia au fost întâmpinați de părintele lect. univ. dr. Daniel Enea, care le-a vorbit despre istoria și realizările Facultății de Teologie, după care le-a prezentat elevilor sălile de curs, capela și Sala „Rotonda” a Facultății de Litere, Istorie, Filozofie și Teologie.
Vestea Nașterii Dumnezeului-Înomenit a fost dusă și la semenii privați de libertate de la Penitenciarul Timișoara. Împreună cu părintele capelan Florin Avram și consilierul școlar, prof. Cosmina Nicoraș, elevii seminariști și părinții profesori au înalțat rugăciuni în Capela penitenciarului, apoi au intonat mai multe colinde tradiționale. După prezentarea penitenciarului, tinerii au avut prilejul de a vizita unităţile de detenţie, participând chiar la dezbateri tematice şi discuţii cu persoanele private de libertate.
O astfel de campanie educaţională, adresată elevilor, a avut ca scop principal prevenirea delincvenţei juvenile, prin informarea tinerilor asupra aspectelor legislative ce ţin de infracţionalitate şi conştientizarea consecinţelor pe care le implică aceasta.***„Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor. Programul național „Școala altfel” oferă un spațiu de experimentare în care atât cadrele didactice, cât și elevii sunt încurajați să își manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale. Activitățile proiectate și derulate în cadrul Programului „Școala altfel” au fost relaționate cu preocupările elevilor și au venit în completarea experiențelor de învățare pe discipline, amplificându-le, astfel, componenta de dezvoltare socio-emoțională și legătura cu viața de zi cu zi.


