Examen și colocviu pentru obținerea gradului I în preoție

Astăzi, 2 noiembrie 2021, la Mănăstirea Timișeni Șag avut loc examenul pentru admiterea la susținerea lucrării de gradul I pentru preoții care se pregătesc pentru dobândirea acestui grad profesional și susținerea proiectului de cercetare pe care preoții l-au elaborat pentru obținerea gradului I în preoție.   Evenimentul a fost prezidat de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

Aceste lucrări s-au desfășurat în prezența profesorilor de la Facultățile de Teologie din eparhiile aparținătoare Mitropoliei Banatului. Pentru obținerea gradului I, 40 de preoți din cele trei eparhii și-au susținut lucrările de grad, ce au abordat teme dogmatice, istorice și sociale-misionare.

Gradul I se obţine, la cerere, după cel puţin 10 ani de vechime în preoţie și după cel puţin 4 ani de la promovarea examenului pentru gradul II. Nota minimă de admitere a lucrării şi de promovare a colocviului este 8 (opt).

Colocviul s-a desfășurat în conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea 1199/2008 şi actualizată prin Hotărârea nr. 565/10 februarie 2017 prin care se aprobă susţinerea lucrărilor pentru obţinerea gradului I, de către candidaţii care au promovat colocviul de admitere la gradul I în anul precedent.

Comments are closed.