Expoziţie de publicaţii religioase la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara

Vineri, 28 februarie la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara a avut loc vernisajul expoziţiei de publicaţii religioase cu tema “Pe baricadele presei bisericeşti”. Pe simezele expoziţiei au fost prezentate revistele eparhiale „Altarul Banatului” şi „Învierea”, precum şi reviste editate de mai multe parohii timişene, dar şi alte publicaţii bisericeşti din cuprinsul Patriarhiei Române, unele dintre ele cu o tradiţie bogată, ce se întinde pe mai multe decenii.

La eveniment au participat oameni de cultură, cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Timişoara, slujitori de la Catedrala Mitropolitană, elevi şi studenţi de la şcolile teologice, precum şi numeroşi timişoreni. În deschidere, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei, a evidenţiat impactul major pe care aceste publicaţii îl au în viaţa culturală, socială şi academică a Bisericii.

Expoziţia de la Muzeul Catedralei Mitropolitane, organizată de Sectorul cultural al eparhiei, se adresează tuturor celor care doresc să cunoască o parte din bogata activitate a Bisericii bănăţene, oglindită de-a lungul vremii în publicaţiile eparhiale şi parohiale. Expoziţia va fi deschisă publicului timişorean până în 7 martie.

Comments are closed.