Festivalul “Colinde și datini de Crăciun”

Cu binecuvântarea ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, sâmbătă, 10 decembrie la Casa Armatei din Timișoara s-a desfășurat a XII-a ediție a Festivalului – Concurs  ,,Colinde și datini de Crăciun ”.

Au participat 40 de formații corale și grupuri vocale din școlile timișene coordonați de profesorii de muzică și religie, care au impresionat prin ținuta scenică deosebită , dar și prin varietatea colindelor interpretate la secțiunea ,,coruri”.

La secțiunea ,,scenete religioase” au participat 10 școli, care au prezentat cu mult talent cunoscutele piese ,,Magii, Bună vremea gazdă bună, Pregătirea de Crăciun” și altele specifice Sărbătorii Nașterii Domnului.

În final juriul alcătuit din profesorii de muzică, Emilia Uduli de la Liceul ,,W. Shakespeare”, Sanda Moldovan, Cosmin Magheți și Elena Samoilă de la Colegiul Național ,,Ion Vidu” au acordat premiile și diplomele de participare .

Organizatorii festivalului au fost Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Mitropolia Banatului, reprezentați de prof. Elena Mihăeș inspector de muzică, pr. prof. Dorinel Săvescu, inspector de religie și pr. Zaharia Pereș consilierul cultural al Eparhiei Timișoarei.

Comments are closed.