Festivalul coral „Bucuria Învierii”, la Parohia Șag

Duminică, 12 mai a.c., în Parohia Șag a avut loc Festivalul coral „Bucuria Învierii”, ajuns la cea de-a doua ediție. Evenimentul s-a desfășurat la Căminul Cultural din localitatea Șag și a întrunit șapte coruri și o corală: Corul „Apostolia” al Parohiei Timișoara Viile Fabric, Corul „Cantemus Banatum” al Asociației Învățătorilor Bănățeni, Corul „Theofora Dacica Timisiensis” al Parohiei Timișoara-Dacia, Corul „Învierea” al Parohiei Foeni, Corala „Giroceana” al Parohiei Giroc, Corul „Armonii Divine”, al Parohiei Timișoara-Fratelia, Corul „Lira” din Timișoara și Corul Parohiei Ortodoxe Șag.

Juriul festivalului a fost alcătuit din clerici de la Centrul eparhial, reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, profesori de la Facultatea de Teologie și din învățământul liceal timișorean; președintele juriului a fost Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cadrul Anului Omagial al satului românesc, acest festival continuă o veche tradiție corală bănățeană, începută cu mai bine de 160 de ani în urmă în satele din Banat și care demonstrează, încă o dată, legătura dintre Familie, Școală și Biserică în comunitățile rurale.

Acest fetival reprezintă și o bună colaborare a Parohiei comunei Șag cu Mănăstirea Timișeni-Șag, aflată în proximitatea localității, unde părinții și obștea mănăstirii conlucrează cu enoriașii parohiei în diferite proiecte culturale dar și duhovnicești.

Festivalul coral a fost susținut de Consiliul Local Șag, Primăria Comunei Șag și a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei prin implicarea Parohia Șag.

La finalul manifestării Arhim. Simeon Stana a transmis cuvântul de salut și binecuvântare al Chiriarhului Banatului pentru buna desfășurare a acestei reuniuni corale.

Comments are closed.