Sfințirea picturii bisericii din Fărășești

În Duminica a doua după Paști, închintă femeilor purtătoare de mir, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Fărășești, Protopopiatul Făget. În biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele protopop Bujor Păcurar, Protopopiatul Făget, părintele paroh Călin Beniamin Lazăr și alți clerici din împrejurimi și dinTimișoara. În cadrul sinaxei euharistice, au fost pomeniți clericii trecuți la Domnul, care au slujit în decursul vremii la Altarul lăcașului de cult, eroii, ctitorii și toți cei care au contribuit, într-un fel sau altul, la edificarea și înfrumusețarea bisericii.

După Dumnezeiasca Liturghie a avut loc slujba de sfințire a picturii, precum și slujba de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare, efectuate în ultimul timp la biserica parohială. În semn de deosebită prețuire și părintească dragoste pentru rodnica activitate pastoral-misionară şi administrativ-gospodărească pusă în slujba Bisericii lui Hristos și a bunului obștesc, dar și pentru osârdia deosebită dovedită prin pictarea, înfrumusețarea și înzestrarea bisericii parohiale cu odoarele și mobilierul bisericesc,  Chiriarhul Banatului a acordat părintelui paroh Călin Lazăr distincția de iconom.

La acest moment deosebit din viața comunității parohiale, alături de numărul mare de credincioși, au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, precum și monahii de la Mănăstirea Românești din cadrul eparhiei.

La final, Întâistătătorul Mitropoliei Banatului a vorbit, în cuvântul de învățătură, despre femeile mironosițe care s-au dus la mormânt pentru a unge cu mir trupul lui Hristos Cel răstignit. La rândul său, părintele paroh Călin Beniamin Lazăr a adresat cuvinte de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, protopopului Bujor Păcurar, Consiliului Parohial, precum și enoriașilor care l-au sprijinit în efectuarea lucrărilor de refacere a bisericii.

Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Filia Fărășești, Parohia Pietroasa, a fost construită în anul 1977 de preotul Ioan Lazăr, tatăl actualului preot paroh. În prezent, filia numără 37 de familii cu 130 de credincioși.

Comments are closed.