Festivalul coral „Cântările Învierii” la Mănăstirea Timişeni Şag

inviereea_bun

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în Duminica a III-a după Sfintele Paşti, a avut loc astăzi, 4 mai, cea de-a  XV-a ediţie a Festivalului Coral „Cântările Învierii”.

De această dată tradiţionala manifestare s-a desfăşurat la biserica cu hramul „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” a Mănăstirii Timişeni Şag din cadrul eparhiei noastre.

Programul zilei de a debutat cu Sfânta Litughie oficiată de către preoții slujitori ai mănăstirii în frunte cu pr. Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, răspunsurile liturgice fiind oferite de corul din parohia Giroc, condus de teologul Mircea Sturza.

După terminarea Sfintei Liturghii s-a desfășurat festivalul coral „Cântările Învierii”, în cadrul căruia a fost prezentat un bogat program de cântări religioase specifice perioadei pascale de către corurile participante.

Au luat parte la festival corurile din parohia Iosefin, Doina Banatului, condus de prof. Nicolae Șincari, corul din parohia Giroc, corul din parohia Foeni, condus de pr. Nicolae Strizu, corul din Gătaia, condus de pr. Adam Rugaci și corul parohiei din parohia Săcălaz.

Toate corurile au prezentat un repertoriu coral bogat, ce au adus un plus de frumusețe acestei perioade pascale și care au demonstrat valoarea corurilor în cadrul serviciului divin.

Principalii organizatori ai evenimentului au fost Arhiepiscopia Timişoarei, Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.

Festivalul Cântecele Învierii a devenit o frumoasă tradiție în Arhiepiscopia Timișoarei. În fiecare an acest festival se desfășoară la una din mănăstirile din eparhie, ca o modalitate de a aduce prinos de cinstire și rugăciune marelui praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

DSC_0129

DSC_0131 DSC_0135 DSC_0137 DSC_0139

Comments are closed.