Slujire arhierească în parohia Timișoara- Viile Fabric

IMG_9986

În Duminica a III-a după Paşti, a Mironosiţelor, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul credincioşilor parohiei Timişoara-Viile Fabric, din cadrul protopopiatului Timişoara II.

Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineţii de soborul de preoţi şi diaconi, condus de pr. Marius Sfercoci, parohul bisericii, precum şi de numeroşi credincioşi. Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica cu hramul ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit în treapta preoţie pe diaconul Vasile-Florin Bădescu, numit pe seama bisericii cu hramurile ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a parohiei Timişoara- Blaşcovici.

Prin purtarea de grijă a doamnei prof. Gica Dumitru, directorul Şcolii Gimnaziale nr.7 ” Sfânta Maria” din Timişoara şi a doamnei prof. Daniela Buzatu, inspector şcolar la disciplina Religie, la slujbă au luat parte mai mulţi elevi de la şcoala din parohie. Îmbrăcaţi în straie populare şi gătiţi de sărbătoare, elevii au fost însoţiţi de învăţătoarele Cristina  Sas şi Adriana Calinin. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial, condus de teologul Florin Băran. La finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de dragostea părintească şi purtarea de grijă a Chiriarhului lor.

Parohia Timişoara-Viile Fabric este situată în partea de N-V a Timişoarei, fiind înfiinţată după Primul Război Mondial, pe locul unei vechi podgorii. Piatra de temelie a primei biserici a fost pusă la data de 9 decembrie1934, iar primul preot slujitor a fost Ştefan Şora, instalat la 10 decembrie 1933. În prezent, slujbele religioase sunt oficiate în biserica cu hramul ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, târnosită în anul 1997 de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae.

IMG_9996 IMG_0001 IMG_0005 IMG_0006 IMG_0033 IMG_0043 IMG_0048 IMG_0051 IMG_9969 IMG_9982 IMG_9986 IMG_9990

Comments are closed.