Festivalul coral internațional de muzică modernă și contemporană VOX MUNDI, la Timișoara

Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Primăriei Timișoarei organizează a treia ediție a Festivalului  coral internațional de muzică modernă și contemporană VOX MUNDI, în perioada 24-27 mai 2018.
     Cu bucurie anunțăm că în acest an vom avea ca invitat de onoare Corul Național de Cameră ,,MADRIGAL – MARIN CONSTANTIN”, alături de alte formații corale de excepție din Polonia, Finlanda, Spania și România.

      An de an ne străduim să aducem acest festival la un nivel mai înalt, spre a redescoperi dragostea față de cântul coral, dat fiind că,  astăzi mai mult ca oricând se impune reluarea activităților corale atât la biserică, cât și în alte medii ale  societății românești, întrucât, nu mai există acea solidaritate de altă dată, când la vechile șezători ale satului nostru se ascultau cântecele, doinele și poveștile preluate din generație în generație de către copii și nepoți, pe care le completau după imaginația și sensibilitatea lor, ca apoi să le spună mai departe cât mai frumos.

      Aceste realități au contribuit în mare măsură la păstrarea limbii române și a ființei naționale, pentru ca acum să putem vorbi de  100 de ani de la Marea Unire.

Comunicat de presă

 

Comments are closed.