Festivalul coral “Pe Tine Doamne Te lăudăm” la Lugoj

Festival coral la Lugoj, Video

Astăzi la Lugoj, în parohia cu hramul “Învierea Domnului” s-a desfăşurat ediţia a IV-a a festivalului coral “Pe Tine Doamne Te lăudăm”. Au participat formaţii şi grupuri corale din Lugoj, Caransebeş, Buziaş, Glimboca, Satu Mare şi Arad. Juriul festivalului a fost format din cunoscuţi profesori de muzică de la Universităţile din Timişoara şi Reşiţa. Ca în fiecare an deschiderea festivalului a fost făcută de către autorităţile locale, ce au sprijinit financiar, prin agenda culturală a oraşului, buna organizare a evenimentului.

Acest festival coral de muzică religioasă, coordonat de vrednicul preot Mihai Sidei parohul bisericii şi-a propus să ducă mai departe muzica religioasă corală a marelui compozitor consacrat la Lugoj, Ion Vidu.

Din partea Centrului eparhial, de la Arhiepiscopia Timişoarei, a fost prezent părintele consilier cultural Zaharia Pereş, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului şi gândurile de bine ale Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Comments are closed.