Gala de excelență a olimpicilor din Județul Timiș

În ziua de 29 mai, ora 19,00, în preajma Zilei Internaționale a Copilului, la Filarmonica Banatul din Timișoara, a avut loc Maratonul inteligenței – premierea olimpicilor județului Timiș și a profesorilor acestora., ediția a II-a. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, ce a înmânat premiile I elevilor cu rezultate excepționale.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, care au acordat premii constând în sume de bani elevilor olimpici cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2017-2018, premiul I, II, III, și mențiune. Totodată, au fost premiați cu sume de bani și profesorii, ce i-au pregătit pe elevii olimpici.

Au participat la această gala de excelență clerici, profesori, elevi, părinți ai acestora, precum și un numeros public din Municipiul de pe Bega. Prin acest demers 134 de elevi olimpici au fost premiați cu suma de 168.150 lei, care a fost asigurată de Consiliul Județean Timiș și Arhiepiscopia Timișoarei.

Prin acest eveniment se recunoaște și se apreciază performanțele elevilor și profesorilor timișeni în diferite domenii de învățământ, stimulându-se creativitatea și pregătirea personală în domenii de maximă importanță pentru viitorul nostru și contribuie direct sau indirect la dezvoltarea învățământului timișean.

Festivitatea de premiere a fost intercalată cu momente muzical-artistice susținute de elevi ai Colegiului Național de Artă Ion Vidu din Timișoara. Maratonul inteligenței, ajuns la cea de-a doua ediție, continuă o frumoasă tradiție, veche de 12 ani, de când Arhiepiscopia Timișoarei acordă o atenție deosebită elevilor competitivi și premiază excelența în învățământ.

Comments are closed.