Hramul aşezământului social din Ciacova

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, biserica din incinta Centrului de Îngrijire şi Asistenţă şi a Centrului Alzheimer din Ciacova, judeţul Timiş, şi-a serbat hramul. Cu acest prilej, în mijlocul bătrânilor de aici s-a aflat Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La sărbătoarea lăcaşului de cult, alături de beneficiarii centrelor de îngrijire, au participat şi  aparţinători ai acestora, credincioşi din localitate, dar şi clerici de la catedrala mitropolitană din Timişoara şi de la parohiile învecinate  oraşului Ciacova. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Timiş, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.

 În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a evidenţiat modelul de aleasă vieţuire a Sfântului Ierarh Nicolae, care s-a arătat încă din   timpul vieţii, dar şi după mutarea sa la cer, drept un ocrotitor al celor nevoiaşi şi un apărător al dreptei credinţe.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitorilor a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei adormiţi în Domnul, dintre beneficiarii aşezământului social.

În finalul slujbei, clericii de la catedrala mitropolitană dinTimişoara – au colindat pe cei de faţă, vestind apropiata sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Comments are closed.