Vizită pastorală în parohia Timişoara – Zona Soarelui sud

În Duminica a 27-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul credincioşilor parohiei Timişoara – Zona Soarelui Sud a căror biserică poartă hramul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Preasfinţia Sa a fost întâmpinat la orele dimineţii de către credincioşi şi soborul preoţilor slijitori în frunte cu pr. Mircea Szilagyi, protopop Timişoara II, apoi a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia mulţi credincioşi şi copii s-au împărtăşit de Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, care a evidenţiat importanţa învăţăturii Mântuitorului în viaţa noastră, credinţa că El este Domn al vieţii şi al morţii, vindecătorul trupurilor şi al sufletelor. Doar prin păzirea cuvintelor Sale, de viaţă dătătoare omul poate să găsescă drumul spre Împărăţia lui Dumnezeu, spre comuniunea deplină cu Creatorul său.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinţitul Paisie a transmis celor prezenţi binecuvântarea şi gândurile de bine ale Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, cu îndemnul ca acest post al Naşterii Domnului să fie spre folosul celor care se nevoiesc, având întotdeauna bucuria în suflet. Răspunsurile liturgice au fost date de corul psaltic al catedralei mitropolitane din Timişoara, care a susţinut în încheiere un recital de colinde.

Lucrările la biserica cu hramul Sfântul Nicolae a parohiei Timişoara – Zona Soarelui Sud au fost demarate în urmă cu 10 ani, iar în acest moment se desfăşoară lucrările de împodobire cu pictură în tehnica fresco a lăcaşului de cult.

Comments are closed.