Moaștele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena au ajuns în Arhiepiscopia Timișoarei

Stire video-TrinitasTv

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 8-9 decembrie 2013, moaştele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, de la catedrala patriarhală din Bucureşti, se află spre cinstire şi în Arhiepiscopia Timişoarei. Delegaţia ce însoţeşte Sfintele moaşte este condusă de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului delegația a fost întâmpinată în Arhiepiscopia Timişoarei de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al eparhiei, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, precum şi credincioşi timişoreni veniţi în număr mare pentru a se închina sfintelor moaşte.

În cadrul slujbelor oficiate cu acest prilej menţionăm că astăzi de la ora 17,00 a fost citit Acatistul Sfântului Iosif cel nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului iar de la ora 18,00 a fost slujită Vecernia cu Litie. De la ora 22.00 se va oficia Slujba Utreniei, apoi la ora 24,00  Sfânta Liturghie.

Mâine, 9 decembrie, de la ora  8,00 se va săvârşi Acatistul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, apoi de la ora 9,00 Sfânta Liturghie arhierească.

 Manifestările prilejuite de prezenţa Sfintelor moaşte ale Împăraţilor Constantin şi Elena în Arhiepiscopia Timişoarei se vor încheia mâine după slujba de seară, cu un Concert extraordinar de colinde susţinut de corala “Epifania” a Arhiepiscopiei Timişoarei.

Comments are closed.