Hramul Mănăstirii Luncanii de Sus

       Duminică, 20 mai, în ajunul praznicului Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, Mănăstirea Luncanii de Sus îşi serbează cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, sâmbătă, 19 mai, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, va oficia slujba privegherii, începând cu ora 18:00.

Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Sfânta Liturghie va fi oficiată duminică, de la ora 9:30, de un sobor de preoţi şi diaconi, condus de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei. Credincioşii care doresc să participe la slujbele religioase oficiate cu ocazia hramului pot ajunge la mănăstire pe următorul traseu: DN 68 A Lugoj – Făget – Deva, din Coşava ramificaţie spre dreapta DL 684 Româneşti – Tomeşti – Luncanii de Sus.

Aşezământul monahal de la Luncanii de Sus a fost înfiinţat în anul 2001 cu binecuvântarea Î.P.S. Mitropolit Nicolae, iniţial ca schit dependent de mănăstirea Româneşti. Piatra de temelie a fost pusă la 12 august 2001 de către P.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului, pe vremea aceea Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Mănăstirea cuprinde 5 vieţuitoare, stareţă fiin monahia stavroforă Filoteea Nistor.

Comments are closed.