Hramul mănăstirii Morisena-Cenad

 DSC_1026

La praznicul „Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul” Mănăstirea Morisena, din comuna Cenad, judeţul Timiş şi-a serbat hramul. Cu acest prilej, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei şi Arhiepiscopiei Aradului.

Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată în biserica mănăstirii, în prezenţa a zeci de pelerini bănăţeni şi credincioşi din localităţile învecinate mănăstirii. Alături de credincioşi, la slujba de hram au participat mai mulţi tineri din grupul de cateheză „Sfântul Ioan Gură de Aur” al parohiei Timişoara-Fratelia, însoţiţi de pr. Alexandru Ranca.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al studenţilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad. În finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a transmis credincioşilor prezenţi şi obştii monahale conduse de monahia Ştefania Fronea, stareţa mănăstirii, binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i totodată, de dragostea şi purtarea de grijă a Întâistătătorului lor.

Mănăstirea Morisena-Cenad a fost înfiinţată în anul 2003, pe locul celei mai vechi aşezări monahale de pe teritoriul ţării noastre, atestată documentar pe la anul 1002. Obştea mănăstirii cuprinde 15 vieţuitoare, împreună cu maica stareţă, monahia Ştefania Fronea. În anul 2005 a fost târnosită biserica şi s-a binecuvântat corpul de clădire şi paraclisul de vară, toate construite în plin câmp, pe un teren arabil altădată. În prezent Biserica se află  în faza de pictare interioară.

DSC_1010 DSC_1013 DSC_1014 DSC_1016 DSC_1020 DSC_1038

Comments are closed.