Hramul parohiei Timişoara- Blaşcovici

Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent, joi, 8 noiembrie, în mijlocul credincioşilor din parohia Timişoara, Blaşcovici, Protopopiatului Timişoara I, care şi-au sărbătorit ocrotitorii, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Cu acest prilej,  Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în capela parohiei, în prezenţa a numeroşi credincioşi şi a dl. Sorin Grindeanu, Viceprimarul Timişoarei. Potrivit tradiţiei, după slujbă, Preasfinţia Sa a binecuvântat colacul de hram adus de naşii bisericii din acest an, precum şi prinoasele de bucate, ce au fost împărţite mai apoi tuturor celor prezenţi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral ” Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion- Alexandru Ardereanu. În final, Preasfinţitul Paisie a transmis credincioşilor parohiei, păstoriţi de pr. George Moşneguţu, binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi totodată, îndemnul de a continua cu aceaşi dăruire şi dragoste pentru Dumnezeu, demersurile pentru ridicarea unui sfânt lăcaş pe terenul pus la dispoziţie de primăria oraşului.

În după-amiaza zilei, evenimentele prilejuite de hramul parohiei, au continuat în parcul „ Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din centrul cartierului cu un program artistic susţinut de interpreţi de muzică populară de la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş. Sărbătoarea hramului bisericii a fost organizată cu sprijinul Consiliului consultativ al cartierului Blaşcovici.

Parohia Timişoara – Blaşcovici, din cadrul Protopopiatului Timişoara I, a fost înfiinţată la 1 decembrie 2009 şi cuprinde 920 de familii, cu aproximativ 2.021 de credincioşi. La 14 decembrie 2011, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a oficiat slujba de sfinţire a locului viitoarei biserici a parohiei, ce va purta hramurile “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruinţă” şi “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil “. Timişorenii care doresc să cunoască mai multe despre noua parohie timişoreană şi doresc să contribuie la construirea bisericii, pot accesa următoarea adresă de web: parohia-blascovici.blogspot.ro

Comments are closed.