Hramul parohiei Timişoara – Zona Dacia

De praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul a slujit, din încredinţarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae al Banatului, la hramul parohiei Timişoara Zona Dacia.

La ora 9,30 Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat de către P.On.Pr. Protopop Ioan Bude, dimpreună cu preoţii slujitori ai parohiei.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către ierarh, care a vorbit credincioşilor prezenţi în biserică despre Sfânta Treime, despre fiecare Persoană Treimică în parte, si despre felul în care Sfânta Treime este prezentă şi lucrează în viaţa fiecăruia dintre noi.

Sfânta Liturghie a fost urmată, conform rânduielii bisericii noastre, de vecernia plecării genunchilor. După săvârşirea rugăciunilor din biserică, credincioşii doritori de prelungirea momentului de rugăciune, i-au urmat pe slujitorii Altarului, în procesiunea de înconjurare a bisericii, prin cartierele învecinate, urmaţi fiind de corul parohiei care a dat răspunsurile la slujbă.

Dupa ce soborul de slujitori şi credincioşii s-au întors la biserică, Prea Sfinţia Sa Paisie a binecuvântat şi a sfinţit spicele de grâu – simbol al belşugului – din care, mai apoi, credincioşii au luat acasă mănunchiuri.

Leave a Reply