Hramul Sfintei Mănăstiri Româneşti

De sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, mulţime de credincioşi din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei şi-au îndreptat paşii spre Sfânta Mănăstire Româneşti, de la poalele munţilor Poiana Ruscă. Aici au participat la slujbele religioase săvârşite cu prilejul hramului sfintei mănăstiri, înălţând rugăciuni şi cereri către Dumnezeu, pentru sănătatea şi mântuirea lor, precum şi a celor dragi, având ca mijlocitor pe marele Prooroc Ilie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în foişorul de vară al mănăstirii.

După slujbă, ierarhul, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, condus de ierom. Nectarie Arvai, stareţul aşezământului monahal, a săvârşit Parastasul pentru fraţii şi monahii trecuţi la Domnul, care se odihnesc în cimitirul mănăstirii.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul “Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei.

În cuvântul rostit în final credincioşilor, PS Paisie Lugojanul a subliniat cinstea pe care trebuie să o acorde credincioşii slăvitului Prooroc Ilie, care, datorită vieţii sale bineplăcute înaintea lui Dumnezeu, a fost mutat cu trupul la cer.

În final, Preasfinţia Sa a transmis obştii monahale conduse de ierom. Nectarie Arvai, precum şi tuturor credincioşilor prezenţi, binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comments are closed.