„Îngeri păzitori” pentru spitalele timișorene

Astăzi, 29 aprilie 2020 au fost donate patru stații de diagnostic și monitorizare, aparatură medicală de înaltă performanță, care are ca scop diagnosticul și monitorizarea pacienților aflați în stare critică în contextul pandemiei pe care o traversăm.

Din inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului aparatura medicală a sosit la Centrul eparhial din Timișoara, unde alături de Rodica Anișorac, reprezentant zonal al firmei de distribuție al aparaturii medicale, s-a făcut o demonstrație cu privire la capacitatea de diagnoză a acestui echipament.

Fiind un device medical de ultimă generație, acesta va sta lângă pacienți transmițând în timp real toate datele vitale. În acest fel cei aflați în suferință vor fi salvați de acești „îngeri păzitori”, cum i-a numit Părintele Mitropolit Ioan. 

Au fost prezenți beneficiarii acestui act de caritate, prof. dr. Virgil Musta de la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara și prof. dr. Marius Craina, de la Maternitatea Bega din Timișoara, care au mulțumit Părintelui Mitropolit pentru această inițiativă creștinească; echipamentele sunt necesare în această perioadă, când și unitățile medicale se confruntă cu un deficit de aparatură medicală performantă.

Echipamentul medical produs în Elveția măsoară parametrii vitali ai pacienților, EKG, tensiune arterială non-invazivă, saturația de oxigen, tensiunea arterială și temperatura de arteră temporală. Aparatele sunt mobile, ceea le face ușor transportabile în saloanele cu probleme acute și beneficiază de acumulatori speciali cu o autonomie de peste două ore.

Prin aceste activități Arhiepiscopia Timișoarei este atentă la nevoile semenilor, dar și ale personalului medical din urbe, care se implică cu toate forțele în combaterea acestei pandemii, generate de maladia Covid-19.   

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a mulțumit directorului TransGaz România, dl. Ion Sterian, precum și altor oameni de bine, care sprijină activitatea caritabilă a Mitropoliei Banatului.

Comments are closed.