Întâlnire de lucru cu potenţiali voluntari ai proiectului CIS

Fundaţia Filantropia din Timişoara împreună cu Institutul pentru Politici Sociale din România a organizat în ziua de 23 noiembrie a.c. între orele 12.00-14.00 o întalnire cu potenţialii voluntari ai proiectului C.I.S.Centrele de Incluziune Socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile.

Evenimentul a fost moderat de dl. Cosmin Goian, Prodecanul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din Universitatea de Vest, care în calitate de expert al acestui proiect POSDRU a oferit informaţii utile persoanelor invitate fiind susţinut de psihologul Alin Costache şi asistenta socială Carmen Sotala de la Fundaţia Filantropia Timişoara.

Aceasta întâlnire reprezintă o acţiune periodică prin care persoane din comunitatea timişeană sunt implicaţi în a ajuta prin activităţi benevole de voluntariat persoane defavorizate, care nu se pot susţine singure.

În cadrul acestui proiect voluntarii vor intra în contact cu profesioniştii fundaţiei pentru a oferi suport persoanelor care nu au un loc de muncă şi fac parte din categoriile: familii care au mai mult de doi copii; familii monoparentale;  persoane cu dizabilităţi; tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului; victime ale traficului de persoane.

La întâlnire au participat 36 de persoane, din care 20 s-au înscris ca şi voluntari ai Centrului de Incluziune Timişoara pentru perioada 2011-2012.

Fundaţia Filantropia prin CIS Timişoara anunţă în continuare disponibilitatea de a ajuta gratuit persoanele aparţinând grupurilor dezavantajate sus prezentate, ca acestea să-şi găsească un loc de muncă prin oferirea de servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică şi orientare profesională şi cursuri de formare profesională ( oferite de o echipă de profesionişti).

Pentru informaţii suplimentare potenţialii beneficiari pot contacta coordonatorul proiectului dl. Claudiu Stanila la 0733918482 sau la adresa CIS – Timişoara str. George Cosbuc nr.2.

Comments are closed.