Învierea Domnului, sărbătorită de timișoreni

Mii de timişoreni au luat parte, în acest an, la Slujba de Înviere de la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Potrivit rânduielii liturgice, slujba a debutat cu invitația de a lua lumină, continuând, apoi, cu tradiţionala procesiune de înconjurare a sfântului locaş. Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe eparhii din ţară s-au împărtăşit de Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de către o delegaţie a Patriarhiei Române. De la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în Transilvania, Banat, Moldova și Bucovina. La Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Sfânta Lumină a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a împărțit-o, apoi, clericilor și delegațiilor din Arhiepiscopia Aradului, Episcopia Caransebeșului, Episcopia Hunedoarei și Episcopia Daciei Felix.

Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost săvârşită dimineaţa, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

În cadrul acesteia, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea Învierii lui Hristos, spunând că: „Învierea este marele adevăr pe care îl mărturisim toți cei botezați în Biserica lui Hristos, în numele Sfintei Treimi. Strămoșii noștri, de două milenii mărturisesc acest mare adevăr. Să-l facem cunoscut și noi tuturor semenilor noștri și să știe toți că Hristos S-a jertfit pentru toți și a înviat pentru toți. Biserica păstrează de două milenii cel mai bogat tezaur: Adevărul creației și al existenței noastre vremelnice pe pământ și veșnice în Împărăția lui Dumnezeu sau în împărăția osândei”.

Părintele Mitropolit Ioan nu i-a uitat nici pe cei bolnavi și singuri, spunând: „Împărtășiți-vă bucuria acestui praznic cu semenii voștri și mai ales cu cei aflați în suferință. Vă îndemn duhovnicește să nu lăsați nicio familie la care să nu ajungă azi bucuria Învierii lui Hristos și o bucată de pâine care să-i îndestuleze pe cei săraci, pe cei din închisori, din spitale și din așezămintele sociale. Să luăm chip de mironosiță ducând semenilor noștri vestea Învierii Domnului și tămâia faptelor noastre bune”.

Comments are closed.