Liturghia Sf. Vasile cel Mare la Catedrala mitropolitană din Timişoara

Biserica Ortodoxă sărbătorește în fiecare an la 1 ianuarie Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. La această dată, în toate bisericile este oficiată slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

În prima zi a anului nou civil 2013, la Catedrala mitropolitană “Sfinţii Trei Ierarhi”din Timişoara, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în prezenţa a numeroşi credincioşi. În cadrul slujbei, Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi de la Centrul eparhial şi catedrala timişoreană. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Marius Covaci, care a prezentat semnificaţiile duhovniceşti ale praznicului Tăierii împrejur a Domnului şi totodată, a evidenţiat personalitatea deosebită a Sfântului Vasile cel Mare, ca vrednic slujitor  şi bun păstor al  Bisericii lui Hristos

În finalul slujbei, Preasfinţitul Pasie Lugojanul a adresat binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi totodată îndemnul de urma Sfântului IerarhVasile cel Mare, unul dintre cei mai de seamă sfinţi ai Bisericii din secolul al IV-lea, care s-a arătat un vrednic model vieţuire şi slujire aleasă a lui Dumnezeu pentru toţi creştinii.

Comments are closed.