Liturghie arhierească în parohia Timişoara – Zona Dacia

Duminică, 7 decembrie 2008, din încredinţarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul a vizitat canonic parohia Zona Dacia din Timişoara şi a slujit sfânta liturghie în biserica parohială.

Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat de preoţii slujitori ai acestei parohii iar preotul paroh, P. On. Dr. Ioan Bude, protopopul Timişoarei, a rostit cuvântul de întâmpinare în care a exprimat bucuria cu care întreaga parohie îşi primeşte oaspetele.

Numeroşi credincioşi, între care nu puţini copii şi tineri au asistat la sfânta liturghie, au ascultat cuvântul de învăţătură şi s-au împărtăşit la momentul potrivit cu sfintele taine.

Cuvântul de învăţătură din cadrul dumnezeieştii liturghii a accentuat necesitatea rectitudinii morale a fiecărui credincios, a unei vieţi curate şi drepte înaintea lui Dumnezeu. Biserica ne pune înainte postul, rugăciunea, spovedania şi împărtăşania ca mijloace de curăţire sufletească şi căi de îndreptare sufletească a fiecăruia dintre noi.

Leave a Reply