Liturghii Pastorale

Începând cu anul 2004, la parohia Timişoara-Dacia, la iniţiativa P.On. părinte protopop şi paroh Ioan Bude şi cu sprijinul Asociaţiei de tineret Paideia a parohiei, în luna octombrie se săvârşesc un număr de trei Liturghii Pastorale. Aceste liturghii au un pronunţat caracter pastoral-misionar întrucât participanţii fac parte din categorii bine determinate.

La prima Liturghie, din 9 octombrie, au participat o parte dintre mirii care s-au cununat la biserica parohiei sus menţionate în anul 2009. Ca şi în anii precedenţii, mirii s-au spovedit şi s-au împărtăşit. Sfânta Liturghie a fost urmată de un dialog catehetic, oferind posibilitatea cunoaşterii reciproce şi apropierii mirilor de biserică. În cadrul acestui eveniment s-au pus bazele organizării unui pelerinaj de o zi la mănăstirile din eparhie.

A doua Liturghie s-a organizat sâmbătă, 16 octombrie, şi i-a avut în prim plan pe copiii care au fost botezaţi în aceeaşi biserică în anul 2009. Şi cu această ocazie toţi cei aşteptaţi au fost pomeniţi în cadrul Liturghiei, iar cei prezenţi au primit Sfânta Împărtăşanie.

A treia Liturghie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie, la ora 11. De data aceasta au fost invitaţi să participe credincioşii care au avut decese în familie în anul precedent. Cei decedaţi vor fi pomeniţi în cadrul Sfintei Liturghii, iar la sfârşitul ei se va oficia un parastas în amintirea lor.

Leave a Reply