Manifestări închinate Zilei Armatei Române

           De Ziua Armatei Române, joi, 25 octombrie, la Timişoara au fost organizate o serie de manifestări culturale şi religioase, ce au cuprins defilări ale brigăzilor militare şi depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central. La evenimentele închinate Zilei Armatei Române au luat parte oficialităţi ale oraşului, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, veterani de război, reprezentanţi ai mai multor garnizoane militare, organizaţii politice şi apolitice din judeţ, precum şi reprezentanţi din partea Arhiepiscopiei Timişoarei. Totodată, au fost prezenţi timişoreni de toate vârstele, în special elevi de la mai multe şcoli din oraş, însoţiţi de profesorii lor.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, un sobor de preoţi şi diaconi de la catedrala mitropolitană din Timişoara a oficiat o slujbă  de pomenire în amintirea eroilor căzuţi în luptă, pentru demnitatea, pacea şi apărarea ţării noastre. Manifestarea s-a încheiat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori şi defilarea gărzii de onoare în acordurile fanfarei Brigăzii 18 Infanterie “ Banat”.

 Evenimentele dedicate Zilei Armatei vor continua la Timişoara în zilele de 27 şi 28 octombrie cu un program artistic organizat de Brigada 18 Infanterie “ Banat” ce va cuprinde expoziţii de machete şi tehnică militară, ţinute militare din perioada interbelică şi echipamente de transmisiuni. De asemenea, vor avea loc exerciţii de alpinism şi demonstraţii de mânuire a armamentului, pe suportul musical al fanfarei militare timişorene.

Comments are closed.