Slujire arhierească în parohia Comloşu Mic

         La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, credincioşii parohiei timişene Comloşu Mic, din protopopiatul Sânnicolau Mare, şi-au sărbătorit hramul capelei parohiale. Bucuria enoriaşilor a fost încununată de prezenţa în mijlocul lor a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Din soborul slujitorilor au făcut parte pr. Gheorghe Sutac, protopop de Sânnicolau Mare, pr. Ioan Andoni, parohul bisericii, şi numeroşi preoţi de la parohiile învecinate. După Sfânta Liturghie a avut loc tradiţionala procesiune de hram în jurul sfântului lăcaş, precum şi tăierea colacului şi Sfinţirea Mică a Apei. Răspunsurile la sfintele slujbe au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion- Alexandru Ardereanu. La slujba de hram au participat alături de enoriaşii bisericii şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ce au sprijinit de-a lungul anilor comunitatea ortodoxă din Comloşu Mic.

În final, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului. Parohia Comloşul Mic, din Protopopiatul Sânnicolau Mare, a fost înfiinţată la 1 decembrie 2003 şi cuprinde un număr de 75  de familii cu 180 credincioşi.

Parohia este păstorită din anul 2004 de pr. Ioan Andoni, iar slujbele religioase sunt oficiate în capela cu hramul “ Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. În anul 2007, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a oficiat slujba de sfinţire a terenului pe care va fi ridicată noua biserică ortodoxă din localitate, lăcaşul actual fiind mic şi neîncăpător.

Comments are closed.