Marșul pentru viață se desfășoară în acest an online

În contextul restricțiilor impuse de autoritățile de stat, Marșul pentru viață 2020 – „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” se va desfășura duminică, 17 mai, în mediul on-line, de Ziua Națională a Familiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și ASCOR Timișoara va organiza duminică de la ora 19:00 o conferință online cu tema „DINCOLO DE PEREȚII INCUBATORULUI”. Invitatul de seamă va fi doamna doctor Daniela Iacob, președinta Societății Femeilor Creştin Ortodoxe Timiș, doctor în Științe Medicale cu teza „Studiu epidemiologic, clinic şi experimental în malformaţiile congenitale la nou-născutul la termen şi prematur”,  Conferențiar Universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara – Disciplina de Puericultură si Neonatologie și Șef de secție la Maternitatea Bega din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara

Scopul întâlnirii este de a sublinia importanța și unicitatea fiecărei vieți umane, atrăgând atenția asupra traumelor prin care trec femeile care fac întrerupere de sarcină. În cadrul întâlnirii, vom afla mai multe despre tot ceea ce înseamnă ,,pro-viață”, de la realități științifice la adevăruri teologice, mai ales acum, în contextul actual de pandemie.

Subiectele dezbătute în cadrul conferinței vor cuprinde: Credință și rugăciune în situații de criză; Botezul copilului în incubator; Copiii născuți prematur și terapia ocupațională cu ajutorul artei pentru mame; Legătura dintre mamă și copil –          sentimente materne dincolo de limitele izolării; Videoconferințe cu mame: carantina, terapie post-natală etc.; Protejarea vieții în plină criza pandemică și multe altele.

Vă așteptăm, așadar, Duminică, 17.05. de la ora 19:00, în mediul online pe Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/8120212768?pwd=TlpQMEZNSnhqcnBUZnM3Um90cmtzQT09

Meeting ID: 812 021 2768

Password: 5iszU3

Comments are closed.