Naşterea Domnului, prăznuită la Catedrala mitropolitană din Timişoara

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a săvârşit Sfânta Liturghie la praznicul Naşterii Domnului, în Catedrala mitropolitană, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La slujba de Crăciun au participat numeroşi credincioşi, Catedrala mitropolitană arătându-se a fi neîncăpătoare.

 În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit în treapta preoţiei pe tânărul diacon Călin Tiberiu, numit pe seama Parohiei Uivar, din Protopopiatul Timişoara I.

Tot în cadrul slujbei, pr. Valentin Boancheş, consilier economic al Arhiepiscopiei Timişoarei, a citit Pastorala de Crăciun a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, adresată clerului, cinului monahal şi drept-măritorilor creştini din curpinsul eparhiei Timişoarei. Chiriarhul a îndemnat credincioşii la bucurie duhovnicească şi nădejde în mai bine, deoarece prezenţa trupească a Domnului nostru Iisus Hristos pe pământ este dovada vie şi puternică a împlinirii făgăduinţei lui Dumnezeu dată strămoşilor noştri, a dragostei Sale părinteşti şi a purtării Sale de grijă faţă de noi oamenii.

În finalul slujbei, soborul credincioşilor şi al slujitorilor a interpretat o serie de colinde tradinţionale româneşti, alături de corala catedralei mitropolitane, condusă de pr. Dan Dragomir.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitroplit Nicolae, credincioşilor prezenţi le-au fost împărţite iconiţe cu Naşterea Domnului.

Comments are closed.