Olimpiada de religie în Arhiepiscopia Timişoarei

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, sâmbătă, 2 martie a.c a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie în Arhiepiscopia Timişoarei. Concursul s-a desfăşurat de la ora 9:00 la Şcoala gimnazială nr. 7 din Timişoara, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a pr. Sorin Lungoci, consilier Sectorul învățământ și activități cu tineretul şi a prof. Daniela Buzatu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

La etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie s-au înscris peste 150 de elevi de la clasele VII- XII din şcolile judeţului Timiş.

În debutul evenimentului, Preasfinţitul Paisie Lugojanul,  a oficiat o slujbă de Te Deum în capela “ Sfânta Maria ” din incinta şcolii timişorene. În finalul slujbei, Ierarhul a adresat un cuvânt elevilor participanţi, urându-le success la concurs, dar şi îndemnul de a continua pe mai departe studiului teologic, indiferent de rezultatele obţinute.  În încheiere, toţi cei prezenţi au primit iconiţe din partea Arhiepiscopiei Timişoarei.

Etapa naţională a Olimpiadei de Religie se va desfăşura în luna aprilie la Cluj- Napoca.

Comments are closed.