Praznicul Bobotezei, la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos a constituit un moment de bucurie duhovnicească pentru credincioși timișoreni, care au participat la Sfânta Liturghie, oficiată la altarul Catedralei Mitropolitane „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara. Soborul preoților și al diaconilor, format din slujitorii catedralei, a fost condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului.

Conform tradiției Bisericii Ortodoxe, după apolisul Dumnezeieștii Liturghii din ziua Bobotezei, Înaltpreasfinţia Sa, împreună cu soborul slujitor, a oficiat Slujba Aghiasmei celei Mari, după care Chiriarhul Banatului a binecuvântat credincioşii, stropindu-i cu apă sfinţită.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Ioan a vorbit despre semnificația acestui mare praznic împărătesc, cunoscut, în popor, și ca Epifania sau Teofania Domnului.

După slujba de sfințire a apei, preoţii slujitori au împărţit credincioşilor prezenţi Agheasmă Mare, administraţia catedralei pregătind în acest an o capacitate de aprox. 4000 de litri de apă.

Diac. Răzvan Fibișan

Comments are closed.