Praznicul Botezului Domnului

În zilele premergătoare praznicului Botezului Domnului, preoţii de la toate parohiile eparhiei au mers pe la casele credincioşilor pentru tradiţionala sfinţire.

În ziua ajunului Bobotezei, miercuri 5 ianuarie, P.C. Părinte Dumitru Moşoarcă de la parohia Timişoara Cetate a sosit şi la reşedinţa mitropolitană, fiind primit de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Nicolae şi de personalul de la Centrul eparhial.

În ziua de 6 ianuarie, de praznicul Botezului Domnului, din încredinţarea Chiriarhului eparhiei, Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul, înconjurat de mai mulţi preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba Aghiasmei celei mari la catedrala mitropolitană, în prezenţa foarte multor credincioşi şi credincioase. După ce s-a încheiat slujba, credincioşii au putut să ia acasă din apa sfinţită pregătită şi împărţită în mai multe locuri dinafara sfântului locaş.

În aceeaşi zi, potrivit unei tradiţii instituite în urmă cu mai mulţi ani, P.On. Părinte consilier cultural Zaharia Pereş, slujitor la parohia Timişoara Plopi a săvârşit slujba de sfinţire a Aghiazmei celei mici la Uzina de apă din Timişoara, binecuvântând apoi pe cei care se ostenesc aici, precum şi utilajele şi tehnologia care servesc la purificarea apei Begheiului şi la distribuirea ei către populaţie.

Leave a Reply