Praznicul Învierii Domnului la catedrala mitropolitană

Învierea Domnului din acest an a fost prăznuită după cuviinţă şi la catedrala mitropolitană din Timişoara.

Astfel, joi 16 aprilie, Denia celor 12 Evanghelii a fost oficiată de către mai mulţi preoţi şi diaconi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Nicolae. Vineri 17 aprilie, slujba vecerniei cu punerea în mormânt a fost oficiată tot de către Înalt Prea Sfinţia Sa. Slujba Prohodului Domnului din aceeaşi zi a fost oficiată de către Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu împreună cu slujitorii catedralei.

Slujba Învierii din noaptea de sâmbătă spre Duminică (18-19 aprilie) a fost oficiată de către Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu, aceasta fiind transmisă în direct de către postul de televiziune TVT’89 şi de către postul RADIO TIMIŞOARA. Înainte de reintrarea în sfântul locaş, ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură, după care a transmis dragostea şi binecuvântarea Chiriarhului eparhiei. La finele slujbei s-au împărţit paştile.

Sfânta Liturghie din prima zi de Paşti (19 aprilie) a fost oficiată la catedrala mitropolitană de către Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Nicolae, în timp ce Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu a oficiat Sfânta Liturghie la biserica parohiei Timişoara Iosefin.

La orele prânzului la reşedinţa mitropolitană s-a desfăşurat obişnuita recepţie de Paşti la care au luat parte reprezentanţii tuturor cultelor locale, oficialităţi, clerici, buni credincioşi şi credincioase. Corala catedralei a interpretat câteva piese religioase.

Seara, la catedrala mitropolitană s-a oficiat slujba celei de a doua Învieri, la care a asistat şi Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Nicolae. După slujbă corul catedralei condus de preotul Dan Dragomir a interpretat un concert de imnuri religioase pascale.

Leave a Reply