Praznicul Nașterii Domnului, sărbătorit de timișoreni

De praznicul Nașterii Domnului, mii de credincioși bănățeni au participat la Sfânta Liturghie, oficiată, în Catedrala Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După otpustul sinaxei euharistice, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre valoarea incomensurabilă a omului, întrucât este „comoara lui Dumnezeu”. „Înlăcrimatul Dumnezeu își trimite Fiul în univers sa-i găsească neprețuita comoară pierdută. Și unde o caută Fiul lui Dumnezeu? Într-o peșteră, în întuneric. Acolo l-a găsit pe om. În peștera din Betleem s-au întâlnit Cerul cu pământul, Fiul lui Dumnezeu cu omul, comoara lui Dumnezeu. Ce comoară scumpă este omul! Tatăl îl răscumpără pe om prin jertfa Fiului Său: <<Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică>> (Ioan 3, 16)”.

Imediat după slujbă, la reședința mitropolitană, a avut loc recepția oficială, la care au participat reprezentanții cultelor religioase din Banat, reprezentanții autorităților locale și județene, personalități ale vieții culturale publice din Timișoara și din țară, academicieni, clerici, profesori universitari, scriitori, reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și membrii Corului Catedralei Mitropolitane, care au interpretat mai multe colinde tradiționale românești.

Seara, după slujba Vecerniei, în monumentalul lăcaș de cult din capitala Banatului, a avut loc concertul tradițional de colinde, susținut de Corul Catedralei Mitropolitane.

Comments are closed.