Premierea olimpicilor timişeni

Duminică 29 mai la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara a avut loc spectacolul de binefacere „Arta de a fi pururi tânăr” pentru olimpicii timişeni cu participarea extraordinară a lui Dan Puric şi Mădălina Lefter. Evenimentul a fost organizat în cinstea Zilei Internaţionale a Copilului de către Fundaţia Culturală Artmedia, Mitropolia Banatului şi Primăria Municipiului Timişoara în colaborare cu Filarmonica „Banatul” Timişoara. Coorganizatorul acestui spectacol a fost Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş.

Din partea Arhiepiscopia Timişoarei a fost prezent la eveniment părintele Zaharia Pereş, consilier cultural, care a transmis celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, mitropolitul Banatului şi salutul Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

”Evenimentul reprezintă un moment deosebit de important pentru cei mai buni copii la învăţătură ai judeţului Timiş, întrucât evidenţiază pe cei merituoşi, acordânduli-se atenţie şi nădejde pentru un viitor mai sigur şi mai bun. De aceea şi Mitropolia Banatului alături de Fundaţia culturală Artmedia prin generozitatea unor sponsori locali au acordat diplome şi premii constând în cărţi, dulciuri şi bani în valoare de peste 25000 lei. Nădăjduim că manifestarea culturală dedicată olimpicilor timişeni va fi un impuls pentru cei care pot să sprijine aceşti copii deosebiţi, pentru a continua studiul la cel mai înalt nivel şi pentru a-şi folosi aceste cunoştinţe în folosul ţării şi societăţii româneşti. Totodată ne-am dorit să arătăm tinerilor că în viaţă poţi să ai succes şi poţi să realizezi multe lucruri prin forţele proprii, dar e necesar să ţii seama permanent de ajutorul lui Dumnezeu pentru ca drumul să fie mai uşor şi bucuria să fie deplină. ne-a declarat părintele Zaharia Pereş.

Se cuvine să apreciem efortul depus de profesoara Doina Popa, preşedinta Fundaţiei Artmedia care a pus mult suflet pentru buna desfăşurare a manifestării şi pentru fructuoasa colaborare cu Mitropolia Banatului pe mai multe proiecte cu caracter cultural-educaţional şi care ne-a declarat „Sunt foarte mândră că împreună cu Mitropolia Banatului şi ceilalţi organizatori am reuşit din nou să îi cinstim, să-i onorăm şi să-i răsplătim atât cât ne-a sta în putinţă pe cei mai buni dintre cei mai buni”.

Un spectacol de marcă, „Arta de a fi pururi tânăr” a fost organizat în două secţiuni, prima parte recital muzical Mădălina Lefter, o tânără artistă foarte talentată care a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale iar în partea a doua renumitul actor Dan Puric de la Teatrul Naţional din Bucureşti a încântat asistenţa prin talentul său inconfundabil.
În finalul evenimentului corul Facultăţii de Teologie din Timişoara, condus de preot conf. univ. dr. Nicolae Belean a cântat La mulţi pentru toţi olimpicii premiaţi.

Comments are closed.