Preotul Jivoin Forga a trecut la Domnul

După o viaţă închinată întru totul slujirii lui Dumnezeu şi credincioşilor bănăţeni, preotul Jivoin Forga a trecut la Domnul în dimineaţa zilei de 22 august, la vârsta de 96 de ani.
Preotul Jivoin Forga s-a născut la data de 5 septembrie 1914, în comuna Banloc, judeţul Timiş, într-o familie de buni creştini, din părinţii Persida şi Jiva Forga. Şcoala primară şi gimnaziul le-a urmat în comuna natală, Banloc, respectiv Ciacova, jud Timiş. În anul 1933 a absolvit cursurile liceul“C. D. Loga” din Timişoara, iar în 1938 este declarat absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cernăuţi. În perioada 1938-1939 urmează un curs de pratică pastorală la Academia Teologică din Caransebeş, în urma căruia primeşte atestatul de calificare preoţească. În anul 1940 tânărul teolog se căsătoreşte cu Minodora Petriuc, alături de care va avea doi copii, Corneliu şi Voicu. În aceşlaşi an, în urma hotărării Episcopiei Caransebeşului este hirotonit în treapta preoţiei, pe seama parohie Jebel, Jud. Timiş, fiind instalat în postul de paroh la data de 16 aprilie.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial preotul Jivoin Forga a fost mobilizat şi trimis pe front, în calitate de preot militar, fiind lăsat la vatră după un an, la 14 august 1945.
După întoarcerea de pe front este numit preot pe seama parohiei Buziaş, din cadrul protopopiatului Lugoj, unde întreprinde o bogată activitate pastoral misionară timp de 25 de ani.
Începând cu data de 1 august 1970, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, preotul Jivoin Forga este transferat la parohia Timişoara I Cetate, unde va sluji timp de peste 35 de ani, până la ieşirea sa la pensie în anul 2006.
Veşnica lui pomenire din neam în neam !

Comments are closed.