Slujire arhierească în parohia Ghiroda Nouă

În Duminica a opta după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Ghiroda Nouă, din protopopiatul Timişoara II. În cadrul slujbei Ierarhul a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Ciprian Berariu, numit preot pe seama parohiei Sacoşu Mare, de pe raza protopopiatului Lugoj.

În finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părnte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi un scurt cuvânt de învăţătură referitor la importanţa participării active a credincioşilor la Dumnezeiasca Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu, iar în încheiere grupul de copii al parohiei Ghiroda Nouă, condus de prof. Corina Szilagyi a susţinut un recital de cântări şi pricesne ortodoxe.
Parohia Timişoara – Ghiroda Nouă cuprinde 464 familii cu 1.436 credincioşi şi are ca slujitori pe pr. paroh Mircea Szilagyi şi pr. Daniel Sabău.

Biserica parohială cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului ” a fost ridicată în anul 1986, în timpul preotului paroh Ioan Postelnicul, un vrednic slujitor şi părinte spiritual al credincioşilor din Ghiroda Nouă. Pictura în frescă a fost realizată de familia de pictori bisericeşti Ion şi Ana Bădilă, iar icoanele de pe catapeteasmă sunt opera artistului bănăţean Ion Sulea-Gorj. În fiecare săptămână, prin purtarea de grijă a preoţilor slujitori şi a personalului bisercii, au loc diverse activităţi creative şi artistice pentru copii şi tinerii din această parohie, desfăşurate în cadrul programelor catehetice „ Hristos împărtăşit copiilor ” şi „ Alege şocala”, iniţiate de Patriarhia Română.

Comments are closed.