În Duminica a 3-a dupa Rusalii (Despre grijile vieții), credincioșii din parohia Dumbrăviţa Banat II au avut aleasa bucurie duhovnicească de a participa la o Sfânta Liturghie la care, alături de preoții parohiei – P. C. Pr. Adrian Crașovan și P. C. Pr. Dan Oancea –, au slujit Pr. Conf. Dr. Constantin Jinga și Ierom. Lect. Asoc. Dr. Rafael Povîrnaru, de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie, Ierom. Lect. Asoc. Dr. Rafael Povîrnaru a îndemnat la sporirea atenției îndreptate spre Împărăția lui Dumnezeu prin prezența continuă la actul sacramental al Bisericii în detrimentul idolilor materialității lumii acesteia, înmulțind lucrarea duhovnicească, atât într-o analiză a sinelui, cât și prin dobândirea reflexului hristic ca ecou al veșniciei lăuntrice pus în lumina actului iubirii de aproapele. La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Conf. Dr. Constantin Jinga a prezentat programele de studii teologice de la Timișoara și condițiile de înscriere, apoi i-a îndemnat pe cei prezenți să se roage cu luare aminte pentru vremurile ce stau să vină și pentru viitorul copiilor noștri. Cei mai mulți dintre noi suntem îngrijorați ca noi și copii noștri să avem ce mânca și cu ce ne îmbrăca (Matei 6:25). În consecință, ne-am dori ca ei să urmeze studii, să treacă examene și să obțină diplome care să le asigure un viitor prosper în primul rând material. Ar trebui să ne întrebăm cu toată seriozitatea ce folos vom avea dacă vom câștiga bunătățile vremelnice, dacă nu le vom dobândi și pe cele veșnice? Ce folos vor avea copii noștri dacă vor primi laudele lumii acesteia, dar faptele lor nu vor fi bineplăcute înaintea lui Dumnezeu? Pentru a învăța să căutăm împlinirea noastră întru Domnul, avem nevoie de păstori de suflete. De aceea este bine să-i îndrumăm pe copii și pe tineri să studieze Teologia, spre a ridica din neamul acesta lucrători în via Domnului. De asemenea, este important de știut că la Teologie nu există o limită de vârstă. Studiile Teologice sunt deschise pentru oricine dorește să aprofundeze cunoașterea lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură, rânduielile de slujire ale Bisericii. În felul acesta, însăși starea de mirean devine mai bogată întru cele nepieritoare, pentru că ne putem înrădăcina mai adânc în lucrarea Bisericii, devenind parte a lucrării lui Dumnezeu în lume.
De asemenea, cu ocazia hramului bisericii parohiale din satul Ionel (Iohanisfeld), Sfinții Apostoli Petru și Pavel, preotul paroh Vlad Stupariu i-a invitat la împreună slujire pe Pr. Conf. Dr. Constantin Jinga, de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara și pe P.C. Pr. Gheorghe Rusneac, absolvent al programului de studii Teologie Ortodoxă Pastorală, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Cu acest prilej, după ce P. C. Pr. Gheorghe Rusneac a actualizat în cadrul omiliei personalitatea Sfinților Apostoli Petru și Pavel și a subliniat importanța ca și noi, cei de azi, să-i păstrăm pe cei doi Sfinți Apostoli ca modele vii de mărturisire și de credință, Pr. Conf. Dr. Constantin Jinga a rostit un scurt cuvânt de învățătură, în care a atras atenția asupra felului cum fiecare dintre cei doi Sfinți Apostoli au răspuns chemării lui Dumnezeu și s-au angajat în propovăduirea cuvântului Evangheliei, într-o lume însetată de sfințenie. Și astăzi putem face acest lucru, mai cu seamă pentru că acum avem posibilitatea și libertatea de a ne pregăti temeinic în acest sens, urmând studii de specialitate în Teologie chiar la Timișoara. Părintele Jinga a arătat că atât Pr. Vlad Stupariu, cât și Pr. Gheorghe Rusneac sunt amândoi absolvenți ai Teologiei timișene, care și-au asumat chemarea la propovăduire, aducând frumoase roade duhovnicești și devenind în timp ei înșiși exemple vii, slujind lui Dumnezeu și oamenilor.

