Promovarea Programului de Studii de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie

Duminica a II după Rusalii (a Sfinților Români) a fost, pentru credincioșii din parohia timișoreană Steaua, o zi de aleasă bucurie duhovnicească. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, alături de preoții parohiei – preoții Ioan Mezinca și Ion Ache Novac – a slujit preotul profesor Adrian Covan, de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie, Preacucernicia Sa a reliefat importanța dobândirii și menținerii neîntrerupte a actului sfințeniei în viața omului, prin care acesta din urmă ajunge la adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos. Pornind de la ideatica duhovnicească a Sfântului Maxim Mărturisitorul, părintele profesor Adrian Covan a enumerat cele trei mari virtuți teologice: iubirea, smerenia și rugăciunea, fiecare dintre ele reprezentând câte o Persoană a Dumnezeirii întreit ipostatice, Tatăl-Iubirea, Fiul-Smerenia și Preasfântul Duh-Rugăciunea, virtuți care, conjugate la nivelul experienței rațiunii și inimii, lucrează în om asemănarea cu Dumnezeu sau starea de îndumnezeire.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele lect. dr. Adrian Covan împreună cu studentul teolog Dușan Truț, șeful anului III Teologie Pastorală, au făcut o trecere în revistă a momentelor de referință din istoria scurtă, dar încărcată de elemente de natură teologică și culturală, a Teologiei universitare din Timișoara. În continuare, părintele profesor a prezentat oferta educațională la programul de studii teologice de la Facultatea pe care o reprezintă și condițiile de înscriere aferente sesiunilor de admitere din lunile iulie-septembrie a.c.

Comments are closed.