Conferință despre Terapia duhovnicească a inimii

Analele Siriace ale Academiei Române (SARA) 2 /2022 & Conferință de Teologie Siriacă

Dr. habil. Cătălin-Ștefan Popa1 (CS III, Academia Română, redactor-șef SARA), va susține în data de 29 iunie, ora 19.00, în Sala „Rotonda” a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, conferința cu tema:

Terapia duhovnicească a inimii. Părinții sirieni despre inima curată și ferită de boală

Prelegerea publică va avea loc cu ocaziaprezentării revistei științifice Analele Siriace ale Academiei Române (SARA) nr. 2(2022).

Revista științifică SARA a fost înființată anul trecut în cadrul Secției de Științe Istorice și Arheologie a

Academiei Române, fiind deja solicitată de biblioteci din cadrul universităților prestigioase precum Harvard, Princeton, Chicago, Oxford, Tübingen, etc.

Cătălin-Ștefan Popa este doctor în Teologie al Universității din Göttingen, Germania (2016) cu o teză de hristologie siriacă publicată la editura Harrassowitz (Germania), teză distinsă cu premiul de istorie Nicolae Iorga al Academiei Române (2018). În 2021 a obținut abilitarea în Istorie bisericească (Kirchengeschichte) la Universitatea din Graz (Austria) cu o teză despre Reprezentări ale Ierusalimului în literatura siriacă, în curs de publicare la o editură de prestigiu din Occident.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Ioan, Mitropolitul Banatului, de către Sectorul Învățământ al Ahiepiscopiei Timișoarei în colaborare cu Academia Română, filiala Timișoara și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Evenimentul va putea fi urmărit atât fizic (Str. Oituz nr. 4), cât și online (pentru obținerea link-ului: 0731004347, pr. Nichifor Tănase).


Date contact organizator: Pr. dr. Nichifor TĂNASE
Mobil: 0731004347
e-mail: invatamant@arhiepiscopiatimisoarei.ro

Comments are closed.