PS Paisie Lugojanul a slujit Sfânta Liturghie la Centrul Medical “Cristian Şerban” din Buziaș

Sâmbătă, 14 iulie, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la Centrul Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi “Cristian Şerban” din Buziaş, unde a slujit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. 

Sfânta Liturghie a avut loc în biserica cu hramul ”Nașterea Domnului” din incinta centrului medical, un spital dedicat copiilor și tinerilor cu diabet zaharat și hemofilie. După încheierea Sfintei Liturghii PS Paisie a oficiat slujba Parastasului pentru cel care a fost Cristian Victor Șerban, băiatul ctitorilor centrului medical și al bisericii din incintă. Acesta a dat numele centrului clinic de evaluare și recuperare și care la doar 11 ani a părăsit această lume. Slujba Parastasului vine să amintească de cei 21 de ani de la trecerea sa la Domnul. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți și a familiei PS Paisie a arătat importanța pomenirii celor care au plecat dintre noi, ca o arvună a întâlnirii noastre cu ei în Împărăția lui Dumnezeu. ”Învierea lui Hristos Domnul este dovada învierii noastre din morți. Legătura dintre oamenii de pe acest pământ și cei din veșnicia lui Dumnezeu este neîntreruptă și  nedesfăcută, dovadă pomenirea pe care o facem celor pe care îi purtăm în inimile și sufletele noastre. Acesta este semnul că nu i-am uitat iar pomenirea este semnul credinței noastre că îi vom întâlni din nou la a doua venire a Domnului Hristos” a precizat Preasfinția Sa. La finalul slujbei de pomenire PS Paisie a transmis celor prezenți binecuvântarea ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului și gândurile acestuia de bine.

Centrul Medical “Cristian Şerban” din Buziaş a fost inaugurat la 1 iulie 1997 fiind o instituţie medicală pentru copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 0 şi 35 de ani. Aici sosesc din toată țara pacienți cu diabet zaharat și hemofilie, realizându-se 1500 de internări anual. Spitalul este un spital de o competență de clinică universitară, are unii dintre cei mai buni specialiști în bolile de diabet ale copilului și tânărului și este unic în țară prin specificul lui.

Detalii despre clinică la adresa:  http://www.ccserban.ro/

Comments are closed.