Punct de prim ajutor, la Catedrala mitropolitană

În urma avertizării de Cod roșu de caniculă, emis, pentru Județul Timiș, de Administrația Națională de Meteorologie, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Direcția de Sănătate Publică Timiș, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei, a deschis, la Catedrala mitropolitană din Timișoara, un punct de prim ajutor, ce va deservi credincioșii care-și vor îndrepta pașii la slujbele religioase oficiate în această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului.

Pe perioada acestor zile caniculare, când disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, la  punctul de prim ajutor de la Catedrala mitropolitană, va exista personal medical, ce va acorda asistență medicală specializată (consultații medicale primare: măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale), având la dispoziție echipamente medicale, truse de prim ajutor, medicamente de primă urgență și aparate medicale. De asemenea, pentru atenuarea efectelor caniculei, acest punct de prim ajutor a fost dotat și cu dozatoare de apă rece.

Programul de funcționare a punctului de prim ajutor se va desfășura pe întreaga perioadă caniculară, în intervalul orar 7:00 — 21:00.

Pentru a se evita situațiile de risc, medicii recomandă locuitorilor din partea de Vest a țării să evite expunerea la soare, să consume lichide și să poarte haine de culoare deschisă, iar persoanelor vârstnice, celor cu afecțiuni cardiace ori aflate sub tratament medical, să evite, pe cât posibil, deplasarea pe perioada caniculei, între orele 11:00 – 18:00.

 

Comments are closed.