Punerea pietrei de temelie la biserica din filia Mănăstire, parohia Berecuța

În Duminica a IX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a poposit în parohia Berecuța, filia Mănăstire din cadrul Protopopiatului Deta. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a pus piatra de temelie pentru noua biserică ce se construiește pentru credincioșii din această localitate.

La eveniment au participat pr. protopop Ioan Prisăcean, pr. Paroh Zoran Milovanov, ieromonahi și preoți din mănăstirile și parohiile învecinate, împreună cu un număr mare de credincioși din parohie.

La punerea pietrei de temelie, Chiriarhul a pus și câteva pietricele aduse din Muntele Sinai, Muntele unde profetul Moise a primit Tablele Legii.

După binecuvântarea lucrărilor, Părintele Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt duhovnicesc în care a evidențiat lucrarea lui Dumnezeu în această parohie.

„Pe acest pământ pe care se construiște noua biserică nu a fost zidit nimic înainte. Dumnezeu, în preștiința Sa, și-a ales acest pământ curat, pentru ca aici să fie ridicată biserica, unde să-I fie slăvit numele. Dumnezeu a pus degetul pe acest pământ, pentru a-I fi templu, loc de închinare și casă de rugăciune”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Părintele Mitropolit Ioan a îndemnat credincioșii și binefăcătorii prezenți a se alătura lucrării lui Dumnezeu și a pune fiecare o cărămidă la noua biserică, gest prin care fiecare contribuie la sporirea lucrării Domnului în comunitate.

Construcția noii biserici din filia Mănăstirea a început în toamna anului 2019, fiind un proiect neo-bizantin realizat de arhitectul Sergiu Cosor. S-au realizat săpăturile, fundația și cota 0. În acest moment construcția se ridică la cota 1 m și s-au turnat stâlpii.  

Comments are closed.