Solidaritate pe timp de pandemie

Arhiepiscopia Timișoarei, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, prin sectorul social-filantropic și al Fundației „Filantropia” Timișoara – de la debutul pandemiei și până în prezent – a urmărit să sprijine instituțiile furnizoare de servicii socio-medicale cu materiale și echipamente necesare luptei împotriva Covid 19.

Totodată, această grijă a fost îndreptată și către familiile aflate în dificultate, fie în izolare sau carantină. În acest context parteneriatul dintre Arhiepiscopia Timișoarei și Fundația „Diakoneo” din Germania are ca acțiune comună oferirea de materiale de protecție, acolo unde se constată că activitatea medicală sau socială poate fi sprijinită și îmbunătățită.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, prin natura beneficiarilor a primit o atenție deosebită în această perioadă, iar astăzi au primit spre folosul pacienților următoarele produse: 5000 mănuși, 3000 măști protecție, 100 ochelari, 190 combinezoane și 30 l dezinfectant.

Acțiunea caritabilă de azi se înscrie în spiritul solidarității, ce leagă creștinii din Germania cu cei din România, respectiv cu cei Banat.

Comments are closed.