Rememorarea evenimentelor din Decembrie 1989 la parohia Timişoara Iosefin

Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, parohia Timişoara Iosefin în colaborare cu Asociaţia Memorialul Revoluţiei a organizat miercuri, 12 februarie, un moment dedicat Revoluţiei Române, ce a marcat căderea regimului comunist din România.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un film documentar prin care a fost evidenţiată oroarea regimului din acea vreme şi dorinţa românilor de libertate exprimată prin solidaritatea dată de poporul român în acele zile din decembrie.

Totodată, a fost prezenată şi o expoziţie de fotografie însumând cele mai semnificative fotografii ce au fost luate în perioada revoluţiei şi după.

 La eveniment au luat parte clericii şi credincioşii parohiei Iosefin, revoluţionari, precum şi mulţi tineri timişoreni care au dorit să afle mai multe informaţii privind desfăşurarea evenimentelor din revoluţie.

 Au fost purtate discuţii, s-au pus întrebări, s-au exprimat puncte de vedere, care au arătat implicarea întregii suflări româneşti în acele evenimente. Revoluţia nu a fost o lovitură de stat, ci a fost o mişcare la care au luat parte români, tineri, bătrâni, oameni simpli, intelectuali, dorind să se elibereze de atrocităţile regimului comunist.  Revoluţia a fost considerată o adevărată minune, după cum mărturisea însuşi teologul român Dumitru Stăniloae.

Evenimentele din 1989 au stat sub semnul proniei divine, dovadă şi sprijinul dat de Dumnezeu românilor prin rugăciunile rostite, Tatăl Nostru şi Crezul. Odată cu căderea regimului comunist, toţi românii au avut posibilitatea de a-şi manifesta liber credinţa în Dumnezeu şi de a spune ceea ce gândesc fără să existe constrângeri din partea unui regim totalitar.

 În cadrul întâlnirii, Asociaţia Memorialul Revoluţiei, prin preşedintele ei Traian Orban, a făcut o donaţie de carte parohiei Timişoara Iosefin, însumând cărţi, lucrări de crecetare privind Revoluţia Română din 89, fiind un adevărat câştig pentru cei care doresc să cerceteze biblioteca parohiei.

Comments are closed.