Resfinţirea bisericii din Brestovăţ, jud. Timiş

         Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent duminică, 7 octombrie, în mijlocul credincioşilor din filia Brestovăţ, a parohiei Teş, protopopiatul Lugoj. Aici, Preasfinţia Sa a oficiat slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, ridicată în anul 1927, la care au fost efectuate în ultimii ani mai multe lucrări de reparaţie şi modernizare.

În cadrul slujbei, Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului şi pr. Ioan Pană, parohul bisericii. În continuare, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la care au participat numeroşi localnici, precum şi credincioşi de la celelalte filii aparţinătoare parohiei,  Coşarii, Hodoş şi Lucareţ. La sărbătoarea comunităţii din Brestovăţ au luat parte şi numeroase oficialităţi locale şi judeţene, împreună cu Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Paisie l-a hirotesit pe pr. paroh Ioan Pană întru iconom,  pentru întreaga osteneală depusă în folosul Bisericii în cei 7 ani de slujire a credincioşilor din această zonă. În cuvântul de învăţătură rostit, Ierarhul a evidenţiat înţelesurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice din Duminica a XX-a după Rusalii, în care este relatată minunea învierii fiului văduvei din Nain. În finalul slujbei, Preasfinţia Sa a transmis tuturor credincioşilor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească a Întâistătătorului lor, Înalt Preasfinţitul Nicolae.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu.

Parohia Teş, din protopopiatul Lugoj, are în componenţa sa filiile Brestovăţ, Coşarii, Hodoş şi Lucareţ, iar de 7 ani este păstorită cu vrednicie de pr. Ioan Pană.

Comments are closed.